SIKÓ GÁBOR

 info@sikogabor.hu

Gru 3 Mineez, Minyonok kártyajáték és Minecraft zsákbamacska bemutató

2017. augusztus 6.
Sikó Gábor

 

Készítettem egy bemutató videót a Gru 3 (Despicable Me 3) és a Minyonok (Minions) animációs filmekhez készült gyűjthető figurákról és kártyajátékról, valamint a Minecraft videójátékhoz készült gyűjthető zsákbamacska figurákról.

Elsőként a Hasbro által készített Minions Kihívás Kártyajátékot mutatom be, melynek csomagjában öt darab kártya és egy darab Minion (Minyon) figura található. Összesen 32 különböző figurát gyűjthetünk össze. A csomagban található kártyák mindegyike a szintén a csomagban található figurához tartozik. Pl. esetemben a Kalóz Dave figurához öt darab Kalóz Dave kártya, melyből az egyik a pontozókártya, a másik négy a küzdőkártyák.
Maga a figura igen kis méretű, anyaga kemény gumi, melynek festése viszonylag jó, de nem sikerült minden esetben a "vonalon belül maradni" a Minyon megfestésekor.
A kártyák dizájnja nem túl érdekes, se nem izgalmas.
A játék szabályzata és leírása INNEN letölthető kép formátumban.

 

Másodjára a Moose cég által, a Gru 3 című animációs filmhez készült Mineez figurákat mutattam be, melyek zsákbamacska formájában kis sárga műanyag gömbökben vásárolhatók meg egyenként, valamint hármas és hatos dobozos kiszerelésekben.
A dobozos kiszerelések esetén egy figura zsákbamacska, a többit pedig láthatjuk, így magunk választhatjuk ki őket. Létezik még más kiszerelésük is, mint pl. a fém, Minyon formájú tárolódoboz, melyben egy zsákbamacska figurát és a csak ilyen formában megszerezhető Clive a robotot találjuk, valamint a Magyarországon nem kapható 13 darabos jumbo dobozos kiadás, melyben négy zsákbamacska figura, nyolc látható figura és egy exkluzív Fluffy az Unikornis figura található.
Az első szériában több mint 75 figura található, melyek ritkaság szerint vannak osztályozva. Ezek a gyakori, a ritka, a nagyon ritka, a spéci kiadás, a limitált kiadás és a teljesen elveszett,
A limitált kiadású figurák az arany minyonok, melyekből három féle létezik, a teljesen elveszett kiadás pedig az Unigoat (Unikecske) figura, melyből összesen 100db készült az egész világon.
De mindegyik minion figurának létezik egy speciális, úgynevezett Jello Yellow változata, melynek különlegessége, hogy félig áttetsző, sárgás zseléből készült.
A figurák téma szerint is csoportosítva vannak, ezek a család, minionok az időben, vakáció, minionok dutyiban, sztrájkoló minionok, luau, sajt fesztivál és kertész minionok.
Maguk a figurák nagyon jó minőségűek, szépen festettek, puha, jól összenyomható gumiból készültek és valamivel nagyobbak, mint amik a kártyajátékhoz járnak.

 

Harmadjára a Minecraft zsákbamacskákat nyitottam ki, melyek kocka alakú, papírból készült ládákban találhatók.
A ládák több sorozatból álnak, melyeknek több kiadása is készült. A sorozatok szín kódolva is vannak csak, hogy ne legyen könnyű a dolgunk. Mindegyik sorozatban más és más figurák találhatók, melyek kemény műanyagból készülnek, kis méretűek és a festésük is korrekt. Viszont cserébe nagyon drágák!
Kétezer forint felett van egy figura ára! Szerintem nagyon nem éri meg ennyiért, de aki lelkes gyűjtő és van pénze az nyugodtan belevághat a gyűjtésbe. De, akik kifejezetten csak a figurákra hajtanak és a zsákbamacska feeling nem hajtja őket, azoknak jobban megéri az internetről megvásárolni a már kibontott figurákat, anyagilag sokkal jobban járnak vele.

 

Nézzétek meg a videót és, ha bármi kérdésetek, javaslatok van, azt vagy itt a cikk alatti, vagy a videó alatti komment szekcióba írjátok meg nekem!